Spring naar inhoud

Iets te vragen? Meer weten?

november 19, 2012

Gezonde.info biedt u de  mogelijkheid om vragen te stellen over allerlei kwesties inzake uw gezondheid en welzijn. Veel aspecten met betrekking tot onze gezondheid hangen samen met de wijze waarop we leven en voeding tot ons nemen.

Zo kunnen we veel van elkaar leren, dus ook uw reacties en ervaringen vinden wij belangrijke informatie.  Gezonde.info wil hiervoor graag als forum functioneren.

Stel onderin bij ‘geef een reactie’ uw vraag aan onze gieropracteur.

 digitale vraagbaak

From → Gieropracteur

47 reacties
 1. P.G Aartsma_Hoekstra permalink

  Hallo Gieropracteur. Ik moet visolie omega 3 vetzuren gaan gebruiken.Op het doosje staat aanvangdosering 3 x 1 capsule.Hoelang moet ik die gebruiken voor dat ik over kan gaan op 1capsule.Al vast bedankt.

  • Beste Mw. Aartsma,

   De aanvangsdosering wordt meestal 2-3 maanden aangehouden, afhankelijk van het feit waarom u gekozen heeft voor visolie. Bijvoorbeeld i.v.m. met het cholesterolgehalte of als smering van pijnlijke gewrichten.
   Daarna kunt u volstaan met 1 of 2 capsules afhankelijk van uw lichaamsgewicht. Tot 75 kg. 1 capsules per dag, boven 75 kg. 2 capsules per dag als onderhoudsdosering.
   Bovenstaande is ook mede bepalend of u wel of geen vette viseter bent.

   Vitaal betere groet

 2. Martina Elesen permalink

  Hallo.
  ik heb last van een schimmelinfectie in mijn mond en vaginale na 3 antibiotica kuren vanwege een longontsteking. Een monmonster genomen.
  Op kweek gezet komt er uit Candida albicans: sporadisch.
  Er is fluconazol voorgeschreven maar dat heb ik zojuist na het lezen van de bijsluiter teruggebracht naar de apotheek met de mededeling teveel bijwerkingen begin ik niet aan. Wat kan ik hiervoor gebruiken?
  Met vriendelijke groet.
  Martina Elesen.

 3. Wendy permalink

  Beste Gieropracteur,

  Ik heb na mijn burn-out last gekregen van slecht werkende bijnieren, in,- en doorslaapproblemen en vermoeidheid e en heb daarvoor verschillende producten van jullie in gebruik. Doordat ik deze niet tegelijk heb gekocht, zou ik graag weten of het tegelijk gebruikt kan worden en zo nee welke ik het best in dit totaal kan laten vallen.
  Het gaat om 5 HTP (wat overigens erg goed aanslaat), Magnesium, Rhodiola en Solidago.

  Ik hoor graag van u.
  Groeten, Wendy

  • Beste Wendy,
   In principe botsen de producten niet met elkaar, tenzij er andere gezondheidsklachten zijn. Maar of het de ideale combinatie voor je is, is moeilijk in te schatten. Een burn out kan wat verschillende ‘beschadigingen’ in het lichaam veroorzaken. Bij het rijtje wat je opnoemt zitten middelen die niet allemaal ‘schade=herstellend’ werken voor je specifiek probleem. Een persoonlijk gesprek is dan altijd prettiger om meer doelgericht te werken.
   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

  • MiriaM permalink

   Op de verpakking van Bio Kult ProCyan staat met eten innemen
   Op internet lees ik op lege maag
   Mijn vraag is wanneer kan ik nu t beste / de 2 capsules probiotica innemen

  • Beste Miriam.

   Bio-kult Pro-Cyan is een combinatie van probiotica met natuurlijke toevoegingen.
   De inname is op verschillende wijze mogelijk:
   Bij een gevoelige maag, neem je de capsules in na een maaltijd.
   Geen gevoelige maag dan neem je de capsules in op nuchtere maag of voor het slapen gaan.

   Wens je snel een schone blaas
   Vitaal betere groet

 4. Wendy van der Giessen permalink

  Helpt LTO 3 ook bij slaapproblemen bij een hooggevoelige volwassene? En aan welke dosering moet ik dan denken?

  • Hartelijk dank voor uw vraag.

   Beste Wendy,
   Kan helpen, dosering is afhankelijk van lichaamsbouw.

   Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Een persoonlijk gesprek kan meer duidelijkheid brengen.
   Wens u sterkte voor rustige nachten.

   vr gr. Gieropracteur

 5. F. Koekeloer permalink

  Het wordt weer kouder. Bestaat er een manier om lichaamswarmte vast te houden?

 6. Carine permalink

  Ik ben 62 en moet ’s nachts heel vaak plassen. Maakt niet uit of ik ’s avonds wel of niet drink. Ik voel een spanning op mijn blaas en moet dan plassen, ik slaap daarna weer goed in. Ik heb dit al jaren, heb nooit blaasontstekingen en plas overdag normaal.
  Heeft u een advies?
  mvg Carine

 7. Elly Steennis permalink

  Hallo,
  Ik heb op het moment ( weer) last van astma na griep afgelopen winter. Had nooit zoveel last, alleen bij inspanning, even pufje oxis 12 en klaar. Nu moet ik 2x per dag flixotide nemen, een ontstekingsremmer en zo nodig die oxis 12. Ik heb nu mij hele mond en keel vol schimmel. Komt dit van binnen uit door de hormonen van de flixotide of is het iets uitwendigs? Heb het af en toe nog benauwd, ben gauw moe en word in winkels vaak niet lekker, breekt het zweet me uit.
  Ook is bij toeval ontdekt dat ik een verdikte hartspier heb, maar ( nog) geen hartfalen, maar wel bij korte inspanning kortademig, wat ik dus eerst altijd aan mijn longen toeschreef. Ik zou graag met die pufjes stoppen. Mag dat zomaar? En wat kan ik beter nemen?
  Met vriendelijke groet
  E.LSteennis, Emmen
  Ik heb uw adres van mijn zus die in Tilburg woont.

  • Goede middag Mw. Steenis,

   Hartelijk dank voor uw mail en excuus voor de wat late reactie.
   Uw vragen zijn niet helemaal geschikt voor zelfmedicatie.
   Wat u wel kunt doen is de weerstand van uw lichaam verhogen waardoor het lichaam zelf beter in staat is infecties op te ruimen. Dat kan op verschillende manieren. Schimmel in de mond kan ook bestreden worden, hoewel de schimmel daar altijd wat hardnekkiger onder de knie te krijgen is, vanwege temperatuur en vochtgehalte in de mond. Maar met geduld kan de overlast beperkt worden.
   Met betrekking tot uw hart en het weglaten van de puffers, lijkt me het noodzakelijk dat u dat in overleg met de arts of een therapeut doet.

   Mocht u graag aan weerstand en schimmel willen werken, dan is het prettiger om in persoonlijk advies samen met u de beste oplossing te zoeken.

   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

 8. Gonny permalink

  Hoi…had een vraagje…zyn er supplementen voor pyn stolling…Heb fybromyalgie en momenteel zitten myn gehele rug en schouders en nek vast…Heb ook last van myn si gewricht..Ben onder fysio hiervoor…Wel nog veel pyn…Gebruik alleen paracetemol voor pyn stolling..gr.gonny

  • Beste Gonny,

   Er zijn verschillende mogelijkheden om aangenamer en met minder pijn de dag te beleven, ook bij fybromyalgie. Prettiger is het dan een face to face gesprek met elkaar aan te gaan om via vraag en antwoord het meest geschikte product voor je te adviseren. Fybromyalgie is niet te genezen, maar natuurlijke middelen kunnen duidelijk verlichting geven.
   Graag tot ziens in onze zaak aan het Rosmolenplein.
   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

 9. frank de jong permalink

  mijn partner heeft iedere lente en zomer last van zonneblaasjes en jeuk op haar armen , benen , en zo , daar heeft ze de afgelopen jaren altijd een , volgens mij, homeopatisch middel voor gebruikt een soort van kleine bolletjes , zijn die nog verkrijgbaar ?

  • Beste Frank,

   Bedankt voor je vraag! Heel vervelend voor je partner, maar er is zeker iets aan te doen en te voorkomen. De korreltjes die je noemt bestaan nog steeds. Er bestaat ook crème waarmee je de blaasjes kunt voorkomen.

   Groet, de gieropracteur

 10. e. Bohmann permalink

  Kunt u mij een afdoende middel adviseren voor kalknagels.Naloc en daktarin helpen niet. Ik wil geen medicienen inenemen, want die zijn slecht voor de lever

  • Beste,

   Kalknagels zijn lastig inderdaad. Wat helpt wel? Zorgen dat de nagel droog is, dus na het douchen of dergelijke de voeten en nagels droog föhnen. De nagel afvijlen met een kartonnen vijl en deze na gebruik wegdoen. Een goede kalknagelolie gebruiken, heel trouw 2x daags. Dagelijks een basisch voetbad. Probiotische voetspray op de voeten en in de schoenen gebruiken, deze brengt en houdt de bacteriën en pH in balans. En dan heel lang volhouden, want aangetaste teennagels groeien langzaam. Vanaf het nagelbed zal gezonde nagel gaan verschijnen.

   Vitaal betere groet!

 11. Wat te doen als je energie door spanningen heel laag is.

  • Beste Corneel,

   Als je weet dat je energie door spanningen heel laag is, gebruik dan een voedingssupplement met een hoog vitamine B gehalte (minimaal 75 mg. per B soort) om je zenuwstelsel sterker te maken, waardoor je stress beter kunt hanteren. Bovendien geeft B je meer energie.
   Heb je veel piekerspanning of neig je naar overwerktheid dan zijn er middelen om je lichaam wat sneller in balans te brengen.
   Maar het belangrijkste is: probeer je stress factor te elimineren, neem op tijd rust en zoek afleiding.

   Wens je veel succes
   vitaal betere groet
   Gieropracteur

 12. iedbraam permalink

  Hallo,

  Ik heb de explosie van de schimmelinfectie eerst behandeld met de gangbare schimmelzalf.
  Nu deze wat rustiger was ben ik overgestapt naar de spray die jullie adviseerden en die gebruik ik ook in mijn schoenen.
  Ik heb in de winkel aangegeven dat ik geen tea tree olie verdraag. En daarom zijn we uitgekomen bij voetspray van Daniel van der pluim. Volgens de verkoopster zit in dit product geen tea tree?

  Toen ik het product ging gebruiken stond de geur me niet aan. En ben de ingrediëntenlijst op het flesje gaan lezen.Daar staat echter wel aangegeven dat er wel teatree in het product zit .Ik ben het blijven gebruiken, maar na drie keer de lucht ingeademd te hebben tijdens het sprayen, beginnen mijn longen te reageren.Dus ik ga met het product stoppen.
  Ik vraag me ook af of de voetschimmel reageert. Want ik heb sinds een dag veel meer huid schilfers en is mijn huid op de voet weer roder aan het worden.

  hebben jullie nog andere tips?

  met vriendelijke groeten Ied Braam

  • Wat vervelend dat de huid zo heftig reageert.
   Schimmel is een hardnekkig probleem.
   Na het douchen of baden vermenigvuldigt de schimmel zich vanwege het vocht en de temperatuur. Het verdient aanbeveling na de douche of het bad de voeten droog te föhnen. Die warmte en droogte is onaangenaam voor de schimmel.
   Je kunt FeetMed gel gebruiken. Deze bevat het actieve ingrediënt Natilact. Dit is een natuurlijk ester die de huid beschermt en hydrateert en zorgt voor een omgeving waarin de voetschimmel zich niet kan ontwikkelen. De gel hecht goed aan de huid, waardoor de actieve stoffen worden gefixeerd en langer werkzaam zijn op de juiste plek. Feet Med stopt jeuk, branderigheid en onaangename geur direct.

   Heb je last van transpirerende voeten (wat ook een boosdoener kan zijn) was dan minimaal twee keer per dag de voeten met saliezeep, trek twee maal daags schone sokken aan en strooi eventueel conform oma’s tip een klein beetje boorzuurpoeder in de schoenen.

   Zodra je weer ons filiaal bezoekt, zullen we nog eens de feitjes op een rij proberen te zetten om een juiste oplossing te realiseren voor deze vervelende kwaal.

   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

 13. iedbraam permalink

  Dank je voor de reactie.

  ik zal uw tips uit gaan proberen.

  ik heb wel mijn twijfels over de zeep. Ik gebruik nooit zeep omdat mijn huid daar niet goed op reageert. Dan droogt mijn huid uit,wordt rood en gaat jeuken. Met deze reactie heeft de schimmel meer kans? tenminste ik merk dat bij droge voeten ik eerder jeuk krijg en de schimmel uitbreid.

  ik denk dat de behandeling van de schoenen ook goed uit zal pakken.

  u hoort van het resultaat. vriendelijke groeten Ied Braam

 14. iedbraam permalink

  Hallo,

  Is er een alternatief voor het behandelen van een voetschimmel die zeer hardnekkig is en veel last geeft. Met Miconasol (de reguliere zalf) kan ik het een eind wegkrijgen maar het keert steeds binnen twee dagen tot een week agressief terug.

  met vriendelijke groeten ied baarm

  • Beste Ied

   Voetschimmel kan een hardnekkig probleem zijn.
   Vaak keert het terug als je last hebt van transpirerende voeten. Probeer dan eens van der Pluym Voetspray op basis van etherische oliën.
   Dat pakt de schimmel en de transpirerende voeten aan. Als je de voeten dan dagelijks wast met een stukje
   Salie zeep dan zal het transpireren afnemen en daardoor de schimmel effectiever bestreden worden.
   Maar je kunt last blijven houden als je de schoenen niet desinfecteert. Alleen de voeten verzorgen is onvoldoende.
   Er bestaan speciale schoenensprays die desinfecterend werken, waardoor de voet niet opnieuw geïnfecteerd
   kan worden door het dragen van de schoenen.
   Kijk eens bij http://www.drogistvoordeel.nl voor talloze tips

   Hoor graag van je of het eindelijk verbetering geeft, als je konsekwent het advies gevolgd hebt en begonnen bent met de aanval op drie fronten:
   voeten 2x daags wassen: gebruik saliezeep
   voeten 2x daags sprayen met voetspray op basis van etherische olie bijvoorbeeld van der Pluym of New Care
   schoenen dagelijks minstens 1 maal behandelen met Dispy ontgeurder

   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

  • Carine permalink

   Probeer eens 1 x per dag CONSEQUENT je (teen)nagels met appelazijn te behandelen. Bij mij gaf dat een goed resultaat.

 15. M te A permalink

  Hallo Gieropracteur

  Wil je even laten weten dat ik een geweldig resultaat heb met de rode rijst capsules.
  Heb in 14 dagen de hoeveelheid opgebouwd van 1 naar 3 x daags en de capsules dus maar 2 weken 3 x daags gebruikt.

  Gisteren bij de huisarts geweest voor de uitslag en de waardes zijn van:
  Totaal cholesterol van: 7.9 naar 5.6
  LDL cholesterol van: 5.8 naar 3.6
  De waardes zijn al goed, maar omdat ik zo goed reageer wil ze dat ik de waardes nog lager probeer te krijgen naar het ideaal van 2.5

  Ik had de arts in opleiding en ze vond het een verbluffend resultaat. Ze kende het rode rijst verhaal niet.
  Heb aangegeven dat ik het op advies van de cardioloog heb gedaan. Ze wilde er alles over weten en ging het later op internet opzoeken.
  Over 3 weken wil ze de waardes nog eens controleren en ik ga tot dan door met 3 x daags. Dus ik denk niet dat ik ze 3 maanden 3x daags moet gebruiken.
  Ik kom volgende week weer een nieuwe voorraad halen.
  Hartelijk dank voor het advies
  M. te A

  • Geweldig M, wat fijn dat je er zo goed op reageert.
   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

 16. M te A permalink

  Beste Gieropracteur
  Mijn cholesterol is te hoog, doch ik verdraag de medicijnen niet die ik voorgeschreven krijg.
  Is er een natuurlijk alternatief om mijn cholesterol te laten dalen?

  • Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld, dus M. je bent niet de enige met dat probleem.
   Over het algemeen is Rode Gistrijst een goed alternatief en als je op de kwaliteit let, dien je een Rode Gistrijstcapsule te hebben waar ook wat Ubiquinol aan toegevoegd is.
   Wens je een vitaal beter cholesterol gehalte.
   Gieropracteur

 17. Kees permalink

  Gieropracteur
  kunt u mij vertellen of tarwezemelen tot de wateroplosbare vezels horen ?

  • Goede middag K.
   hartelijk dank voor uw vraag.
   Oplosbare vezels zitten in psyllium, in groente en fruit. Tarwezemelen zijn onoplosbare vezels.
   De werking van beide soorten vezels verschilt sterk. Oplosbare vezels zijn goed in water oplosbaar en worden door darmbacteriën afgebroken. De stoffen die daarbij vrijkomen, zoals vetzuren, komen de darmfunctie ten goede en daarom wordt er vaker psyllium voorgeschreven aan patiënten met het prikkelbare darm syndroom.
   Onoplosbare vezels, zoals tarwezemelen trekken als een spons water aan en worden niet verteerd. Ze prikkelen de darm en dit zou de verergering aan de prikkelbare darm symptomen kunnen verklaren.

   Vitaal betere groet
   Gieropracteur

 18. Gieropracteur permalink

  Beste Hans,
  Je vraag is algemeen. Wat versta je onder stijfheid?
  ‘S morgens moeilijk in beweging komen?
  Heb je een goed bed? Heb je de juiste ontspannen slaaphouding?
  Zo niet pak die oorzaak aan.
  Heb je een perfect bed, dan kan het aan de doorbloeding liggen of je lichaam kan extra behoefte hebben aan het mineraal magnesium.

  Stijfheid na spier inspanning?
  Bij sporten dien je een goede warming up en cooling down te realiseren.
  Heeft stijfheid een andere oorzaak, masseer je spieren dan los met een goede spierolie en kijk ook eens bij de artikelen die aandacht besteden aan spierwerking op deze site.
  Komen je spieren bouwstoffen te kort gebruik dan een eiwitrijke shake of aminozuren.

  Hoop je op weg geholpen te hebben om een begin te maken met de aanpak van je stijfheid.

  Vitaal betere groet
  Gieropracteur

 19. Wat kan ik doen aan stijfheid?

 20. Als neusverkoudheid maar blijft aanhouden, wat moet ik dan doen?

 21. frits permalink

  Ik heb nogal eens last van schrale huid uitlslag. Met veel jeuk bij mijn oogkas en achter mijn oren. Is daar een goede zalf voor?

  • Gieropracteur permalink

   Jeukende ogen is moelijk te verhelpen, schrale huid rondom de ogen kun je herstellen door een oogcreme op basis van olijfextract, duindoor- en groene thee extract. Deze slechts op de harde delen rondom het oog inkloppen.
   Achter de oren kun je gebruik maken van Rescue cream…de naam zegt het al, dat kan je reddende engel worden
   Vitaal betere groet
   De Gieropracteur

 22. ans permalink

  Waarmee kan ik mijn weerstand versterken?

 23. Johan permalink

  Beste gieropracteur,

  Ik heb van last van najaarsdepressies. Wat kan ik het beste doen?

  • Beste Johan,
   Najaarsdepressie heeft meestal te maken met je serotonine huishouding.
   Je kunt via je huisarts een anti depressiemiddel vragen. Of je kunt op de natuurlijke manier proberen via L-Tryptofaan of St.Janskruid je serotonine huishouding te activeren, waardoor lichte depressieve gevoelens verdwijnen.
   Zoek afleiding, ga dagelijks een wandeling in de open lucht maken en maak voor jezelf een dagplanning met activiteiten die haalbaar zijn, zodat je tevreden over jezelf mag en kunt zijn als je de prestatie gehaald hebt.

   Vitaal beter gegroet
   de Gieropracteur

 24. Roos permalink

  Beste Gieropracteur
  Ik heb last van arthrose in mijn kaakgewricht. Hiervoor is mij fysiotherapie geadviseerd. Zijn er ook vitaminen of supplementen die iets kunnen verbeteren?

 25. Ik zou graag willen weten of er ook een vitamine helpt bij lage rugpijn

  • Goede middag Gert-Jan
   Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Als je al bij de huisarts bent geweest en die heeft geen foutjes geconstateerd dan zou je aan het volgende kunnen denken:
   ter versterking van de spieren extra aminozuren suppleren

   Stress kan een boosdoener zijn, neem dan meer rust, beweeg voldoende en ontspan op tijd. Deze hulpmiddeltjes helpen je te ontstressen

   Een andere optie is dat je lichaam verzuurd is.
   Zorg dan door middel van voeding, (voet)baden of een supplement voor meer evenwicht in je lichaam

   Hoop dat je snel weer soepel beweegt zonder lage rugpijn.

   Vitaal beter gegroet
   De Gieropracteur

Trackbacks & Pingbacks

 1. Denkt u aan de darmflora van uw kindje? | gezonde info

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: