Skip to content

Eet vette vis

december 7, 2012

Onder Eskimo’s komen hart- en vaatziekten nauwelijks voor.
Dat trok tientallen jaren geleden de aandacht van wetenschappers. Ze stelden vast dat de oorspronkelijke bewoners van Groenland en Alaska hoofdzakelijk vette vis op het menu hebben staan.
In 1990 verschenen de eerste klinische studies die aantoonden, dat de Omega-3 vetzuren in vette vis de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen. vettevis

Omega-3

Met name makreel, haring, sardines en zalm zijn rijk aan Omega-3 vetzuren. De hoogste concentraties worden echter aangetroffen in sardines en ansjovis.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: