Spring naar inhoud

Spataderen

december 7, 2012

Dankzij de invloed van OPC  (oligomere procyanidinen) op de vaatwanden, is deze natuurlijke stof uit druivenpitten  heel geschikt om spataderen te bestrijden. Ongeveer 26 procent van de volwassen – en vooral vrouwen – heeft daar last van.

Spataderen

Spataderen zijn abnormaal opgezette, kronkelige, blauwe aderen met grote en kleine zijtakken. Typische vrouwelijke gebeurtenissen kunnen het ontstaan van spataderen in gang zetten. Bijvoorbeeld door druk van een groeiende baarmoeder tijdens de zwangerschap of door verandering in de hormoonhuishouding tijdens de overgang.
Ook aanleg, overgewicht en het uitoefenen van een staand beroep kunnen een rol spelen.
Spataderen ontstaan als de vaatwanden en het omhullende bindweefsel in de benen zo verzwakt zijn, dat het bloed onvoldoende door de aderen omhoog gestuwd kan worden. Daardoor komen de aderen onder druk te staan en beginnen ze op te rekken. De klepjes in de aderen – die moeten verhinderen dat het bloed terugstroomt – verliezen vervolgens hun functie. Het bloed blijft als het ware ‘hangen’ en de aderen zetten uit. Soms is er nauwelijks iets te zien en zijn er alleen klachten over vermoeide en onrustige benen. spataderen
Zodra de eerste symptomen van een afnemende doorbloeding in de benen zich openbaren – en dat is een vermoeid en rusteloos gevoel – kan OPC als dagelijks  voedingssupplement een uitkomst zijn.

Grote overlast van spataderen is uiteraard alleen via reguliere medische hulp te bestrijden cq. aan te pakken. Luister naar het advies van de arts.

Uiteraard is OPC ook te gebruiken als preventief middel om spataderen te
voorkomen. Bijvoorbeeld als deze klacht veel in uw familie voorkomt.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: