Spring naar inhoud

Koude handen en voeten

januari 17, 2013

Veel mensen hebben last van koude voeten en tenen. Koude voeten komen zowel bij oudere als bij jonge mensen voor. Opvallend is dat men vaak met koude voeten naar bed gaat en ’s morgens met warme voeten wakker wordt. Hoewel er ook wel wordt gesproken over ‘wintervoeten’ is het zeker niet zo dat er alleen in de wintermaanden geklaagd wordt over koude voeten. Zelfs zomers, met hoge nachttemperaturen, komt het voor dat mensen ‘s nachts sokken dragen in verband met koude voeten!

 

OVoetenorzaken

De oorzaak van koude voeten is niet gemakkelijk te duiden, het heeft echter zeker te maken met een verslechterde bloedcirculatie. Ook factoren zoals bepaalde hormonen spelen een rol. Daarom hebben vrouwen over het algemeen vaker last van koude voeten dan mannen. Mensen die last hebben van zweetvoeten zullen ook eerder last van koude voeten krijgen. Een verminderde functie van het hart en een verslechterde conditie van de bloedvaten kunnen de oorzaak zijn, maar ook het dragen van knellende, nauwe schoenen en te lang (in eenzelfde houding) zitten of staan. Het dragen van op maat gemaakte steunzolen leidt ook vaak tot koude voeten doordat de voet te weinig kan bewegen. 

 

Remedie

Met een speciale balsem kun je koude voeten en tenen voorkomen. De vaak snel intrekkende, verzorgende balsem is geschikt voor iedereen die vaak last heeft van koude voeten. De crème reguleert het vochtgehalte, bevordert de doorbloeding in je voeten en brengt op deze manier een aangenaam warm gevoel tot stand. Je voeten voelen daardoor langdurig, intensief en heerlijk warm aan. De extra sterke formule bevat een hoog gehalte aan stimulerende oliën, waardoor de balsem zeer wordt gewaardeerd door diabetici en mensen met wintertenen. Smeer de balsem met een masserende beweging op je voeten en ervaar binnen 15 minuten een zalig en warm gevoel.

Advertenties

From → verzorging

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: