Spring naar inhoud

Onderhoud van kraakbeen en gewrichten

maart 19, 2013

Naarmate de jaren verstrijken, kunnen de gewrichten weleens ondersteuning gebruiken, vooral bij het lopen, tillen en bukken. ’s Ochtends heeft het lichaam vaak even de tijd nodig om op gang te komen. Dit komt door verandering van de hoeveelheid kraakbeen; dit is een natuurlijk proces. Na ongeveer ons 35e levensjaar kan de hoeveelheid kraakbeen in de gewrichten veranderen. Vooral bij ouderen en mensen met zogenaamde ‘zware beroepen’, de beroepen waarbij veel gesjouwd wordt of veel in dezelfde lichaamshouding wordt gewerkt, kunnen gewrichten soms ondersteuning gebruiken. Kraakbeen is belangrijk omdat het de uiteinden van het bot in de gewrichten smeert en als schokdemper functioneert. Onderhoud aan de gewrichten is dan ook aan te bevelen.

Glucosamine de bouw- en smeerstof voor onze gewrichten

Naarmate de jaren verstrijken, kan de aanmaak van Glucosamine in het lichaam veranderen. Glucosamine is een natuurlijke lichaamseigbewegenen stof die van belang is voor de smering van gewrichten. Dit is een bouwstof voor de aanmaak van collageen. Collageen is een draadvormig eiwit, dat nodig is voor het kraakbeen en dat het kraakbeen sterk maakt en zorgt dat het soepel en rekbaar blijft. Naarmate we ouder worden, of onze gewrichten meer belasten door sporten of zwaar tillen of door constant dezelfde bewegingen te maken, kan de hoeveelheid collageen veranderen. Glucosamine helpt bij de aanmaak van collageen.

Chondroïtine; onderhoudsstof voor bindweefsel en kraakbeen

Om tot een combinatie voor een goede dagelijkse verzorging te komen, die ervoor zorgt dat u ook tijdens het ouder worden soepel kunt blijven bewegen, is ook Chondroïtine van belang. Chondroïtine is een andere lichaamseigen stof wat helpt bindweefsel en kraakbeen in goede conditie te houden.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: