Spring naar inhoud

De kracht van Probiotica nu ook in reinigingsmiddelen en huidverzorgingsproducten

augustus 22, 2013

Waarom bacteriën resistent worden

Jarenlang heeft men geloofd dat bacteriën moesten worden aangepakt met desinfectans en dat de beste hygiëne die is, wanneer alle bacteriën vernietigd worden. Vandaag weten wetenschappers dat er ook bacteriën zijn die gunstig zijn voor het leven. Men komt terug op het veelvuldig gebruik van antibiotica. Hoe meer men over bacteriën weet, des te genuanceerder men er tegenaan kijkt.

De laatste jaren horen we voortdurend verhalen over extreem resistente bacteriën dbacterienie veel slachtoffers maken. Deze bacteriën worden agressiever omdat ze door desinfectans agressief worden gemaakt. Hun agressiviteit is niets minder dan hun verdedigingsmechanisme dat steeds verfijnder wordt. Hoe zou u zelf reageren als u constant wordt aangevallen?

Geen onderscheid tussen slecht en goed

Een ander nadeel van desinfectans is dat het slechte maar ook goede bacteriën doodt. Chemische stoffen kunnen het onderscheid niet maken tussen goede en slechte bacteriën. In feite worden hiermee ook die bacteriën gedood die we nodig hebben om    ons te weren tegen ziektes. Desinfectans en antibiotica worden door slechte bacteriën gezien als agressief. Eerst zullen de slechte bacteriën zich verdedigen, maar als de agressie blijft voortgaan, zullen ze zichzelf resistent  maken, waardoor de chemicaliën hun doel missen en de slechte bacteriën zich vrij kunnen vermenigvuldigen.

Merken die beweren dat ze 99% van de bacteriën doden, vertellen de halve waarheid

Elk oppervlak dat vuil is herbergt een onzichtbare biofilm. Dit is een opeenstapeling van micro-organismen die samengehouden worden door een film dat uit organische verbindingen bestaat zoals exopolysacchariden en proteïnen. Deze fungeren als een beschermlaag voor bacteriën. Desinfectans kunnen alleen de bacteriën doden die zich boven de biofilm bevinden, maar niet die bacteriën die zich opgesloten hebben in de biofilm. Enzymen kunnen de biofilm afbreken maar chemicaliën niet. Wat er in feite gebeurt met desinfectans is dat ze aan de oppervlakte reinigen en alles doden, de bacteriën in de biofilm gaan een andere laag biofilm aanmaken om zich te beschermen. M.a.w., de bacteriën hebben zich nu nog beter kunnen inkapselen. Het tegenovergesteld is gebeurd van wat oorspronkelijk de bedoeling was.

Niet alle bacteriën zijn nadelig voor de mens

In de natuur en in onze darmflora komen we bacteriën tegen die gunstig zijn voor mens en dier. Deze bacteriën hebben als doel om mens en dier te helpen in het opbouwen van weerstand. Ook worden goede bacteriën gebruikt in yoghurt en kazen.

Probiotica doden geen bacteriën, maar herstellen het evenwicht tussen goede en slechte bacteriën, waardoor het risico op infectie drastisch wordt verlaagd.

Bij desinfectans worden de microben aangevallen, waardoor ze eerst in
verdediging gaan en dan agressief worden door zich resistent te maken. Hierdoor zullen na een tijd ook desinfectans niet meer helpen.

Bij een over populatie van goede bacteriën (minimaal 50 miljoen probiotica per ml) worden microben die ziekte veroorzaken plots geconfronteerd met een verandering in hun omgeving, waardoor ze spontaan stoppen met zich te vermenigvuldigen. Dit is een natuurlijk fenomeen dat voorkomt wanneer een kleinere populatie van bprobioticaacteriën en zelfs dieren, geconfronteerd worden met een ongelijke strijd voor voeding, waardoor ze stoppen met zich te vermenigvuldigen. Immers, er is niet voldoende voeding voor hun nakomelingen. De populatie van microben wordt zodoende herleidt tot een aantal die niet meer schadelijk is voor de mens. De microben worden dus niet aangevallen, want dat is niet nodig, daar ze spontaan stoppen met zich te vermenigvuldigen. De probiotische bacteriën brengen de rust terug en de microben voelen zich niet meer aangevallen en zijn zo minder agressief. 

Aangezien ze niet agressief zijn is er ook geen reden voor hun om resistentie op te bouwen. Hierdoor worden risico’s op ziektes verlaagd zonder dat microben worden gedood. De natuur regelt zichzelf, ook in dit geval.

De voordelen van het gebruik van probiotische reiniging en/of verzorging

Verwijdert allergenen

De Bi-Safe probiotica worden speciaal geselecteerd opdat zij via het produceren van enzymen een brede waaier aan allergenen kunnen afbreken.

allergievrij-wonen

Dankzij Bi-Safe wordt op deze manier de allergieveroorzaker op oppervlakken en op de huid verwijderd.

Een veelvoorkomende allergie veroorzaakt door de huismijt kan door onze probiotica radicaal worden aangepakt. Wat de allergie veroorzaakt, zijn de uitwerpselen van de huismijt en niet de huismijt zelf.

Huisstofmijt

Onze probiotica voeden zich met de uitwerpselen waardoor de allergenen van matrassen en bedlinnen worden verwijderd.

Reinigt microscopisch diep

Dankzij de Triple Microscopic Cleaning Technology (TMCT) reinigen de Bi-Safe producten voor home care op 3 niveaus:
–    Het oppervlak wordt gereinigd met biologisch afbreekbaar alkalisch detergent
–    De biofilm wordt afgebroken dankzij de enzymen
–    De probiotica verwijderen het laatste microscopische vuil door enzymen te produceren
De biofilm is een donk

ere laag waaronder zich microben bevinden. Buiten het feit dat het een oppervlak er vuil uitziet – dit is vooral te zien in de donker geworden voegen tussen de tegels – bevat het risico op infecties. Het afbreken van de biofilm zorgt er enerzijds voor dat de voegen terug wit worden en dat het risico op infecties verlaagd wordt.

Bestrijdt onaangename geurtjes

Iedere vorm van geur wordt veroorzaakt door gassen. Aangename en minder aangename geurtjes. In het huis zijn in het meestal geval bacteriën hiervoor verantwoordelijk.

afvoerstank

De meeste bacteriën produceren slecht geurende gassen door hun metabolisme. Dit is te vergelijken met winden bij mensen. Omdat onze probiotica dit niet doen, maar alleen geurloze gassen produceren, wordt slechte geur actief voorkomen en niet enkel gemaskeerd door toegevoegde parfums.

Reinigt verder wanneer u stopt met poetsen

Dankzij de gestabiliseerde probiotica gaat het reinigen door wanneer u stopt met poetsen. De reden hiervoor is vrij eenvoudig. Een probiotisch ferment bestaat uit verschillende goedaardige micro-organismen. Deze zijn levend en vermenigvuldigen zich. Om zich te kunnen vermenigvuldigen hebben ze voeding nodig. Het vuil wat niet zichtbaar is voor het oog, is voeding voor deze micro-organismen die op deze manier het onzichtbare vuil verwijderen, terwijl u ondertussen aan de koffie of thee zit. 

Ook produceren deze probiotica enzymen. Deze enzymen breken vetten en eiwitten af. Aan de home care reinigingsproducten zijn extra enzymen toegevoegd. Dit om de periode te overbruggen tussen de eerste reiniging en de periode dat de probiotica zelf enzymen aanmaken. Dit maakt deel uit van de Triple Microscopic Cleaning Technology.

Vraagt van u geen aanpassing

Met Bi-Safe heeft u geen speciale toestellen of doeken nodiafvoerputjeg. Ook hoeft u niet anders te poetsen dan anders. Gebruik gewoon Bi-Safe i.p.v. reguliere chemische reinigingsmiddelen. Zonder voorzorgsmaatregelen kunt u aan de slag.

Vaatdoek zonder microben

De meeste vaatdoeken zijn een haard van microben. Dankzij het gebruik van Bi-Safe worden probiotica overgedragen op de vaatdoek bij het afdrogen en de probiotica zal daar ook hun werking voorzetten.

Huidvriendelijk

De meeste reinigingsmiddelen — vooral diegenen met sterke reinigingskracht — irriteren de huid. Bij het gebruik van Bi-Safe wordt uw huid niet geïrriteerd.

handen

Dit dankzij de probiotica die in feite een verzorgend effect heeft op de huid, maar ook door de samenstelling van het reinigend detergent. Dit detergent is mens- en milieuvriendelijk.

Bestrijdt vocht en schimmels uit oppervlaktes

De probiotische micro-organismen worden bij Bi-Safe producten in hun slapende vorm (sporen) toegevoegd en gestabiliseerd. Daarom voert men het label Stabilized Probiotic Ferment. Pas als deze micro-organismen op een oppervlakte komen zijn ze ontdaan van hun stabiliserende coating, waardoor ze ontkiemen. Hiervoor hebben ze vocht nodig die ze uit de oppervlakte halen. Hierdoor wordt vocht onttrokken en risico op schimmelvorming verlaagt.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: