Spring naar inhoud

Super raw food

oktober 9, 2013

Volgens David Wolfe, top autoriteit op het gebied van  o.a. voeding en raw food, zijn Super Foods of Raw food voedingsmiddel en gezondheidsmiddel. Het zijn producten die buitengewoon veel nutriënten bevatten. Raw Foods bevatten niet slechts twee tot drie eigenschappen, die goed voor de gezondheid zijn, maar 12 of meer! Het zijn complete bronnen van enorme concentraties mineralen, vitaminen, polysachoriden, aminozuren en anti oxidanten.davidwolfe

Vooral vandaag de dag heeft het menselijk lichaam behoefte aan supervoeding.

Een paar Raw Foods uitgebreider beschreven:

Chia zaad

Deze zaden hebben een indrukwekkend voedingsprofiel.

Een eetlepel Chiazaden bevat:

  • 2 keer zoveel eiwitten als welke graansoort dan ook
  • 15 keer meer magnesium dan broccoli
  • 8 keer meer omega dan zalm
  • 3 keer zoveel anti oxidanten, als 100 gram blauwe bessen
  • 5 keer zoveel calcium als een glas melk
  • 2 keer zoveel kalium als een banaan
  • 3 keer zoveel ijzer als in spinazie

Chiazaden zijn de rijkste bron van Omega 3 en 6 vetzuren in de natuur. Daarnaast bevatten de zaden Borium: een essentieel mineraal dat helpt bij het overdragen van calcium aan de botten en zijn ze een bron van vezels.

Chiazaad kan door salades gemengd worden of door smoothies, sappen, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen.

Vanwege de bijzondere gezondheidsvoordelen zorgen deze kleine krachtbommetjes voor een ware rage binnen de gezondheidsbranche.

Gojibessen

Deze bessen, afkomstig uit de Himalaya, werden rond het jaar 800 ontdekt door de monniken, die al snel merkten dat de bessen van deze struik een gezondheidsbevorderende werking hebben:

  • ze zijn rijk aan anti oxidanten, waaronder vitamine C
  • bevatten maar liefst 18 soorten aminozuren, waarvan 8 essentiële (zoals isoleucine en tryptofaan)
  • vol 21 mineralen, waaronder zink, ijzer, koper, calcium, selenium en fosfor
  • bevatten tevens linolzuur, proteïnen, tetrapenoiden (zeaxanthine, physaline) en betaïne.

Gojibessen bevatten veel anti oxidanten, zelfs meer dan bijvoorbeeld worteltjes, uien, spinazie, spuitjes, bieten, zwarte bessen, bosbessen, frambozen of bramen.

Deze bes kun je als snack eten of in allerlei recepten gebruiken, denk bijvoorbeeld aan smoothies of sappen. Je kunt ze gebruiken zoals je andere gedroogde vruchten gebruikt.

Zelfs thee trekken van de Goji bes behoort tot de mogelijkheden.

Hennepzaden

Deze zaden zijn erg voedzaam en gezond:

  • hennepzaad is een complete proteïnebron: na sojabonen is Hennepzaad het rijkst aan eiwitten en beter verteerbaar dan soja.
  • Bevat grote hoeveelheden gezonde vetten en koolhydraten
  • Zijn rijk aan Omega 3 en 6 vetzuren
  • Vol mineralen: fosfor, calcium, ijzer, kalium, silicea, magnesium en zink
  • Met vitamine E, C, B1, B2, B3 en B6
  • Bron van gezonde vezels voor de darmen en voor het bladgroen Chlorofyl

Hennepzaad behoort tot de super foods, omdat het geen THC waarde bevat, die voor hogere sferen zorgt.

Het zaad kan lekker uit de hand worden gegeten of over salade gestrooid worden. Maar ook ideaal te combineren met risotto en pasta of in een broodmix, cake, taartjes of door je muesli.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: