Spring naar inhoud

Vruchtbaarheidsbewustwording voor meisjes 

april 3, 2015

Elk meisje zou de werking van haar vrouwelijke hormonen moeten kennen
Stuur je dochter naar de cycluscirkel
De cycluscirkel is een bijeenkomst voor meisjes van 10-13 jaar om hun lichaam te leren begrijpen en te waarderen net voor de puberteit begint. Het bereidt hen op een positieve manier voor op deze tijd. De groepsgrootte ligt tussen 2 tot 6 meisjes.

Omdat de vrouwelijke cyclus meer is dan alleen maar een opeenvolging van menstruaties, leren de meisjes wat er in de tussenliggende periode plaats vindt onder invloed van hormonen, zoals o.a. slijmproductie in de baarmoederhals, de voorbereiding in de baarmoeder op een baby en de ovulatie. Dit alles wordt in de Cycluscirkel op een begrijpelijke manier uitgelegd en uitgebeeld.

Na de bijeenkomst beseffen de meisjes waarom vrouwen menstrueren. Hierdoor kijken ze zelfverzekerd uit naar hun eerste bloeding. Nu zij de conceptie doorzien zullen zij later beter in staat zijn de werking en het nut van anticonceptie te bevatten. Daarnaast gaan zij zich realiseren dat zij onderdeel zijn van de kringloop van het leven. Zij worden vruchtbaarheidsbewust.

Heb je een (klein)dochter in de leeftijd van 10-13 jaar en spreekt dit bericht je als ouder, opa of oma aan, kijk dan voor meer informatie op: www.cycluscirkel.nl en geef je (klein)kind de kans goed voorbereid de puberteit in te gaan.

Aanmelden kan met een telefoontje naar Arianne van de Berg-Jonkers —  0622975820, die de organisatie van deze bijeenkomst leidt.
De kosten zijn €30,- inclusief armbandje maken en infomap.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: