Spring naar inhoud

De vertering in balans met Schüsslerzouten

november 18, 2015

Onze darm is een multifunctioneel orgaan dat alle records breekt. Met een oppervlakte van zo’n 200m2 is het ons grootste orgaan. Het is niet alleen verantwoordelijk voor onze spijsvertering, maar wordt ook wel “het 2e brein” genoemd, omdat het zo’n 100 miljoen zenuwcellen bevat. Verder wordt in de darm het belangrijkste deel van het immuunsysteem gevormd.

Darmen celzouten
In een mensenleven verwerkt de darm ongeveer 50.000 liter vloeistof en 30 ton voedsel. Het wordt verkleind, gemengd met diverse verteringssappen tot bruikbare eiwitten, vetten en koolhydraten, vitamines en mineralen. Deze noodzakelijke bouwstoffen worden via de darmcellen opgenomen en via het bloed en de lymfe getransporteerd naar de verschillende bestemmingen in het lichaam.
Verstoringen in de darm de zogenaamde Dysbiose leidt tot vermindering van de opname van waardevolle voedingstoffen en leidt dan ook tot een groot aantal aandoeningen en ziektes. Een gezonde darm en darmfunctie is dus van levensbelang!
Schüsslerzouten kunnen hierbij een rol spelen. De opname vindt plaats in het mondslijmvlies en kan zo ook bij een verstoorde darmfunctie toch de opname van noodzakelijk mineralen uit de voeding bevorderen. Verder kunnen ze worden ingezet om verstoringen te voorkomen of te reguleren; bijvoorbeeld: ‘de stoelgang’ (diaree en obstipatie), overmatige gasvorming (opgeblazen buik en flatulentie), irritatie en darmkrampen. Zie voor de juiste adviezen het onderstaand schema!
Bij een prikkelbare darm is Schüsslerzout Nr. 2 Calcium phosphoricum het basiszout. Dit ondersteunt de ontspanning en regeneratie van de darm. In acute gevallen kan een tablet iedere 5 minuten worden ingenomen.
Bij pijnlijke darmkrampen kan de zogenaamde “hete 7” hulp bieden. Los hiervoor 10 tabletten van Schüsslerzout nr. 7 Magnesium phosphoricum op in heet water en drink dit sloksgewijs op. Dit zorgt acuut voor een afvoer van overtollige gassen en ontspant de verkramping. Dit kan desgewenst tot 3 maal worden herhaald. Een opluchting!

Darmen celzouten_schema.jpg
Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.
Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: