Spring naar inhoud

LEVEN IS BEWEGEN

november 18, 2015

Beweging en sport zijn belangrijk voor een gezonde stofwisseling. Het stimuleert de opbouw van botten en de conditie van pezen en banden. Bovendien is beweging de basis voor een gezond hart en vaatsysteem. Verder kan beweging obesitas, diabetes type 2, TIA’s en hartinfarcten voorkomen. Een uitgebalanceerde mineraalstofwisseling is echter ook noodzakelijk voor deze lichamelijke inspanning. Hierbij komen de Schüsslerzouten in beeld!
Energie voor de stofwisseling
De energiestofwisseling in de cellen is aangewezen op ATP (AdenosineTriPhosphaat). Voor het produceren van ATP is Magnesium nodig. Magnesium is verder in het lichaam onmisbaar omdat het meer dan 300 enzymen activeert en het samen met kalium de instroom van calcium in de (spier)cellen bepaalt.
Wij hebben circa 300 mg magnesium per dag nodig (sporters meer), welke we via voeding of supplementen moeten binnenkrijgen. Een tekort aan magnesium leidt o.a. tot moeheid en krampen.
Schüsslerzout Nr. 7 (Magnesium phosphoricum D6) kan deze problemen voorkomen, omdat het de opname van magnesium en de stofwisselingsprocessen in de cel verbetert. Dosering preventief: 6 tabletten per dag. Bij extra inspanning (sport) tot 15 tabletten per dag. Bij klachten kennen we de toepassing van de “hete-7”, waarbij 10 tabletten in heet water sloksgewijs worden ingenomen.

Sporten en bewegen.jpg

Optimalisering van de energie
Sport verhoogt het gebruik van o.a. mineralen en zuurstof die nodig zijn voor verbranding. Een tekort leidt tot melkzuur (verzuring). Schüsslerzout Nr. 3 Ferrum phosphoricum (D12) bevordert het zuurstoftransport in de cellen en geeft daardoor meer kracht en uithoudingsvermogen. Het advies aan actieve sporters is preventie 10-15 tabletten per dag.

Een stabielere stofwisseling
Bij inspanning en sport moeten we ook denken aan het afvoeren van uitscheidingsproducten, zoals water, melkzuur, gas en afvalstoffen. Hierbij kunnen Schüsslerzout Nr. 6 Kalium sulfuricum (D6) en Nr. 10 Natrium sulfuricum (D6) ondersteunen. Bij sterke verzuring Nr. 9 Natrium phosphoricum (D6) toevoegen.

Door het zweten verliezen we bij langdurige inspanning veel Magnesium en Zink. Advies: Nr.7 Magnesium phosphoricum (D6) en Nr. 21 Zincum chloratum (D6) 5-10 tabletten.
GEBRUIK SCHÜSSLERZOUTEN TER OPTIMALISATIE VAN FITNESS EN SPORT!
Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.
Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

Advertenties

From → Gieropracteur

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: