Spring naar inhoud

Met Schüsslerzouten de ondersteuning van een goed gehoor

november 18, 2015

Het gehoor is het gevoeligste zintuiglijke orgaan van de mens. Het heeft nooit rust. Dit in tegenstelling tot de ogen die men kan sluiten. Het gehoor wordt voortdurend bestookt met werk-, omgevings- en verkeersgeluiden, mobieltjes en MP3 lawaai etc.
Schüsslerzouten kunnen helpen het gehoororgaan te versterken, maar ook bij acute storingen een Eerste Hulp bieden. Hierbij zijn de Schüsslerzouten Nr. 11 (Silicea) en Nr. 3 (Ferrum phosphoricum) het belangrijkste.

Nr. 11 Silicea versterkt de gehoorsgevoeligheid…
Of men een rockconcert aangenaam vindt daarover verschillen de meningen. Voor ons gehoor is het een nachtmerrie. Men zou oordopjes moeten overwegen. De gehoorgevoeligheid heeft een ondergrens van 0-10 decibel tot een (boven)pijngrens van 120 decibel. Na 1 uur lawaai moet ons gehoor eigenlijk minuten 15 minuten uitrusten, anders treedt er gehoorstress op en op den duur een (lichte) beschadiging.
Veel mensen lijden toenemend onder een gehoorsovergevoeligheid, waardoor ze zich niet goed kunnen concentreren of alleen nog met oordopjes kunnen slapen. Het aangewezen Schüsslerzout is in dat geval Nr. 11 Silicea (D12). De aanbevolen dosering is dagelijks 6 tabletten opzuigen gedurende minimaal 3 maanden.

…en helpt bij een verzwakt gehoor.
Een tekort aan Silicea leidt volgens Dr. Schüssler tot een verwijding en uitdrogen van de gehoorgang en functieverlies van het binnenoor. Door Silicea wordt ook de signaalgeleiding verbeterd en versterkt het de sensorische trilhaartjes. Preventief kan men 3 tabletten per dag innemen. Bij gehoorzwakte of juist Tinnitus (continue hoge piepende geluiden) is de behoefte aan Silicea groot.

Goed in balans!Horen.jpg
Omdat in het middenoor ook onze evenwichtsorganen zich bevinden speelt horen en evenwicht een belangrijke rol bij onze oriëntatie. Silicea kan bij evenwichtsproblemen, maar ook verstoringen zoals bij reisziekte een rol spelen; acuut enkele tabletten iedere 5 minuten of preventief 6 tabletten per dag.
Nr. 3 Ferrum phosphoricum: eerste hulp bij oorproblemen
Bij alle acute verstoringen van de oren of het gehoor, zoals bijvoorbeeld oorpijn of een oorontsteking is Schüsslerzout Nr. 3 Ferrum phosphoricum (D12) het Eerste Hulpmiddel. De zuurstofvoorziening en doorbloeding in het oor neemt toe en de ontsteking en pijn nemen af. Acuut iedere 5 minuten 1 tablet opzuigen of 10 tabletten oplossen en sloksgewijs drinken.

BETER HOREN BEGINT MET………?

 

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.
Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: