Spring naar inhoud

Schüsslerzouten in de zwangerschap

november 18, 2015

Schüsslerzouten kunnen een goede optie zijn voor het voorkomen en behandelen van problemen of klachten in de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap neemt de behoefte aan extra mineralen toe. De benodigde hoeveelheden moeten door gezonde voeding en of voedingssupplementen worden aangevuld. Schüsslerzouten bevorderen de opname hiervan en de verwerking in de cellen; tevens verbeteren ze de conditie van de aanstaande moeder.Zwangerschapplaatje.jpg

Zwangerschapshunkering
In het begin van de zwangerschap klaagt de zwangere wel eens over zwangerschapshunkering. Dit is de drang naar vreemde voedingsmiddelen, zoals de bekende augurken of haring. Volgens Dr. Schüssler is dit een teken van een specifiek tekort, zoals bij trek in chocolade: Nr. 7 Magnesium phosphoricum; bij pittige trek (zoals augurk/haring): Nr. 2 Calcium phosphoricum of bij drang naar zoet: Nr. 9 Natrium phosphoricum. Advies: neem in acute situaties iedere 5 minuten 1 tablet; daarna 5-10 tabletten per dag, gedurende 14 dagen.

Misselijkheid?
In het begin van de zwangerschap heeft de vrouw een verhoogde behoefte aan Natrium chloratum, omdat dit een rol speelt bij de vochthuishouding en de celvorming. Zwangerschapsbraken kan gezien worden als teken van een verstoring van de vochthuishouding. De verhoogde afgifte in het begin van de zwangerschap van de hormonen Oestradiol en Progestageen veroorzaken o.a. een schommeling van de vochthuishouding in het lichaam. Tevens verandert de zuurgraad (pH) van de maag en wordt het maagzuur verdund. Dit is mogelijk de verklaring van de ochtendmisselijkheid in het begin van de zwangerschap. Een oplossing kan zijn om Schüsslerzout Nr. 8 Natrium chloratum in te nemen. Dosering: acuut iedere 5 minuten 1 tablet of 10 tabletten in glas water sloksgewijs opdrinken. Bij onvoldoende effect is het aan te raden Schüsslerzout Nr. 2 Calcium phosphoricum en Nr. 5 Kalium phosphoricum in te nemen (enkele tabletten).

Zwangerschap_schema.jpg

MET SCHÜSSLERZOUTEN EEN MOOIE ZWANGERSCHAP, ZONDER AL TE VEEL ONGEMAKKEN!
Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.
Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: