Spring naar inhoud

SCHÜSSLERZOUTEN MEE OP REIS

november 18, 2015

De zomervakantie is voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Op reis.jpgHoofdpijn, diarree of een zonnesteek kan het vakantiegenot verpesten. Bij een goede reisvoorbereiding hoort daarom ook een reisapotheek. Hierin moeten zeker een drietal Schüsslerzouten niet ontbreken:

  • Ferrum phosphoricum D12; Schüsslerzout Nr. 3
    is het “eerste hulpmiddel” dat zowel uitwendig als inwendig kan worden toegepast bijvoorbeeld bij acute snij- en schaafwonden, verstuikingen en pijn. Maar ook ontstekingstoestanden in het beginstadium, keelpijn, beginnende verkoudheid, huidontstekingen,
    blaasontsteking en/of oorpijn. Toepassing bij acute problemen is iedere 3 tot 5 minuten één tablet opzuigen of uitwendig 5 tot 10 tabletten als brei opbrengen tot er verbetering optreedt.

 

  • Natrium chloratum D6; Schüsslerzout Nr. 8                                              is het (cel)functiemiddel voor de vochthuishouding van het lichaam. Bij een (lange) vliegreis is het aan te bevelen om aan het begin 10 tabletten aan een halve liter water toe te voegen en deze sloksgewijs op te drinken. Dit compenseert de droge lucht in het vliegtuig en versterkt de slijmvliezen. Verder wordt Nr. 8 aanbevolen bij waterige neusverkoudheid, tranende en juist droge ogen, (zon)verbranding en insectenbeten. Bij darmproblemen zowel bij obstipatie als diarree.

 

  • Natrium sulfuricum D6; Schüsslerzout Nr. 10
    is het “uitscheidingszout” van de Schüsslerzouten. Dit Schüsslerzout is het belangrijkste zout bij diarree, waardoor het uitscheiden van de “verwekker” niet wordt verstoord. Andere toepassingen zijn: beginnende griep, opgeblazen gevoel en winderigheid, obstipatie en hulp bij een alcohol “kater”.

Op reis_schema.jpg

Een fijne zorgloze vakantie toegewenst!

Schüsslerzouten zijn homeopathische geneesmiddelen zonder specifieke therapeutische indicatie, toegepast volgens de therapie van Dr. Schüssler.
Bron: In balans met Schüsslerzouten van Margit Müller-Frahling, ISBN 978 94 6015 052 4.

 

Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: