Spring naar inhoud

Geheugen en leervermogen stimuleren

maart 29, 2016

Er bestaan verschillende invalshoeken om het geheugen langer optimaal te houden of het concentratie vermogen van de hersenen te stimuleren.

We zetten een paar mogelijkheden voor je op een rij:

Kinderen met een korte spanningsboog in concentratie kunnen veel baat hebben bij het dagelijks slikken van Omega 3 vetzuren. Let daarbij vooral op het DHA gehalte, want die stof uit visolie zorgt juist voor een betere prikkeloverdracht in de hersenen waardoor de concentratie en rust in het gedrag bevorderd kan worden.

Zo langzamerhand breekt de tijd weer aan dat jongelui zich voor gaan bereiden op een examen of schooltoetsen. In korte tijd moet er een topprestatie geleverd worden.
Soms zorgen zenuwen voor een black out. Een plantaardige rustgever op basis van Haver, Passiebloem en St. Janskruid zorgen voor rust in het gedrag om langer geconcentreerd te blijven op het moment dat het nodig is. Maar ook Bach Bloesem therapie kan ingezet worden zonder dat je suf of duf wordt.

Een bijzonder kruid is Huperzia serrata, die gebruikt wordt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze plant bevat een natuurlijk alkaloide (Huperzine A.). Deze stof kan helpen bij personen met lichte tot matige geheugenstoornissen en behandeling van het gedrag waargenomen bij de ziekte van Alzheimer en personen die leiden aan milde seniele dementie. Ook adolescenten met leerstoornissen kunnen baat hebben bij Huperzia serrata.

Naarmate de leeftijd vordert kan de doorbloeding van de kleine (hersen-)vaatjes afnemen, waardoor het geheugen belemmerd wordt. We lopen allemaal wel eens de trap op en als we boven staan denken we: wat moest ik ook al weer doen. Als dit verschijnsel regelmatig optreedt, is het de moeite waard eens aan Ginkgo Biloba te denken.

Er zijn vele mogelijkheden om de bovenkamer optimaal te laten functioneren, samen proberen we de juiste ondersteuning te kiezen.elephant-1090828_960_720

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: