Spring naar inhoud

Hooikoorts ligt weer op de loer

april 11, 2017

Niet iedereen met een lage weerstand geniet evenveel van de buitenlucht. Je bent dan gevoeliger voor hooikoorts. Pollen , grassen(o.a. berk, els, wilde grassen, bijvoet) ze bezorgen plotseling of geleidelijk aan een loopneus, de ene niesbui na de andere, waterige, jeukende ogen met eventueel rode of opgezette oogleden. Kortom je bent meer met je zakdoek in de weer, dan dat je geniet van de zon. Het lijkt soms wel of het ieder jaar erger wordt. Verschrikkelijk als je tot september blijft proesten.

Wat doe je om de overlast te beperken?

  • Gebruik een neuspray die de allergische reactie snel reduceert.
  • Er zijn kruiden, in tablet-, druppel- of capsulevorm, die je weerstand verhogen om minder intensieve hooikoortsaanvallen te krijgen. Een tip: verhoog je weerstand, dan heb je waarschijnlijk kortdurende aanvallen of misschien zelfs helemaal niet. Ook een goede darmflora kan je weerstand aanzienlijk verbeteren, zodat je meer van de zonnige momenten kunt genieten.
  • Heb je een stevige aanval, dan zijn er ook plantaardige korrels die pollen acuut minder kans geven en de overlast meteen beperken. Zorg dat je die altijd met je meeneemt zodra je de deur uit gaat.
  • Het hooikoortsweerbericht kan je in ieder geval waarschuwen wanneer de extreme dagen voor je in aantocht zijn. Gebruik dan een zonnebril, hou ramen en deuren zo veel mogelijk gesloten om de overlast wat te beperken.
  • Hooikoorts is ontzettend irritant en lastig: wapen je op een lichaamsvriendelijke manier tegen de pollen. Het team van De Gier Drogisterijen geeft je graag een passend advies.
Advertenties
Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: