Spring naar inhoud

Koninginnebij versus Ginsengwortel

november 13, 2018

Kruidenboeken zijn altijd een leuke inspiratiebron. Vroeger kende men geen andere middelen om het lichaam lekker in het vel te laten zitten. Maar die oude wijsheden zijn heden ten dagen nog zeer representatief.

Vandaag aandacht voor twee bijzondere producten, die al sinds mensenheugenis de vitaliteit van ons lichaam kunnen ondersteunen.
Koninginnebij versus Ginsengwortel
Lees even verder om te weten wat de verschillen zijn.

Uit de bijenkorf: Royal Jelly, verse voeding voor de bijenkoningin

Algemene beschrijving
Royal Jelly wordt ook wel de hemelse remedie genoemd en is het resultaat van een wonderbaarlijke alchemie tussen het planten- en dierenrijk. Royal Jelly is een volledig natuurlijk en uiterst zeldzaam product dat door bijen wordt geproduceerd en de exclusieve voeding voor de bijenkoningin is zolang zij leeft. De koningin kan door deze extreem goede voeding 50 keer zo oud worden als de andere bijen en maar liefst 2000 eitjes per dag leggen.

b3542c03-7885-47cc-af11-157257e4166d

Wetenschappers hebben de samenstelling van dit unieke natuurlijke product geanalyseerd en stelden vast dat het uit een concentraat van vitale elementen bestaat. Royal Jelly is bijzonder rijk aan vitamines, mineralen, sporenelementen ontelbare aminozuren en essentiële vetzuren.

Royal Jelly is een uitstekend aansterkend middel dat bij uitstek geschikt is voor opgroeiende kinderen en personen die herstellen van een ziekte. Royal Jelly versterkt de weerstand van het organisme, houdt cellen jong en vertraagt veroudering. Royal Jelly verbetert het metabolisme en heeft een sterk revitaliserende werking op het menselijk lichaam. De kracht van Royal Jelly moet dan ook zeker niet onderschat worden en kan heel goed van pas komen in de eerste maanden van de zwangerschap, omdat er juist dan ontzettend veel van het lichaam gevraagd wordt.

Een krachtige wortel: Panax Ginseng

Algemene beschrijving
De Ginseng wordt in China en Korea ook wel het “Koninklijke” kruid genoemd, omdat hij gedurende eeuwen voorbehouden werd aan de Keizerlijke familie. Ginseng is een wintervaste plant met volumineuze vertakte, lichtgele wortels en behoort tot de familie van de Arialiaceae.

Ginseng geeft het hele lichaam kracht en verhoogt zowel de lichamelijke als de intellectuele prestaties. Ginseng zorgt voor een betere aanpassing van het lichaam aan inspanningen door het vermoeidheidsgevoel te verminderen, het melkzuurgehalte in het bloed te verlagen, spierpijn tegen te gaan en de zuurstofopname door de spieren te verhogen.

ef7e8a7e-12ee-4953-8c52-2bc67c208bd2

Ginseng bevat ook verscheidene vitamines (B-complex), minerale zouten (calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer, zink), sporenelementen (silicium, selenium) en aminozuren. Dankzij deze buitengewone samenstelling is Ginseng effectief bij overspannenheid en chronische vermoeidheid.

Kostbare wortel

Het verbouwen van de Ginsengwortel is kostbaar en neemt veel tijd in beslag, omdat de wortel pas na 6 jaar geconcentreerd genoeg is (8% gisenosiden) om verwerkt te kunnen worden.

Hulp uit de natuur.

Nu de dagen weer korter gaan worden kan moedertje natuur zorgen dat je lekker in je vel blijft zitten.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: