Spring naar inhoud

Dieren hebben ook gevoelens

maart 14, 2019

Elke diersoort heeft zijn eigen natuurlijke gedrag en behoeftes. Net als mensen hebben dieren emoties. Soms zijn ze onrustig, geïrriteerd of gewoon neerslachtig. Gelukkig kunnen we iets doen om het dier te helpen de problemen te overwinnen.
Bij probleemgedrag is het advies om eerst het dier door de dierenarts te laten onderzoeken. Lichamelijke oorzaken, zoals ziekte en pijn, kunnen een oorzaak zijn voor emotionele disbalans en het ontstaan van probleemgedrag.
Om te begrijpen waarom een dier ongelukkig is, moeten we de wereld vanuit hun oogpunt bekijken.

Honden
zijn van oorsprong roedeldieren en jagers. Van nature zijn zij niet graag alleen. Een roedel biedt hen veiligheid en zorgt voor communicatie met soortgenoten en voor voldoende beweging. Een hond als huisdier zal daarom aan moeten leren om alleen te kunnen blijven. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om met soortgenoten om te gaan en moeten voldoende beweging en spel aangeboden krijgen.

Katten
zijn roofdieren. Jagen doen ze alleen. Er wordt nog vaak aangenomen dat katten graag alleen leven. Dit is onjuist: katten zijn sociale dieren. In het wild hebben zij complexe sociale relaties met andere katten. Het territorium is belangrijk voor hun veiligheid. Wanneer katten zich niet prettig voelen, zullen zij zich terug trekken of verstoppen.

Konijnen en cavia’s
zijn prooidieren. Ze leven in groepen voor hun veiligheid. Overdag leven zij in holen. De manier van oppakken, huisvesten en voeren zijn belangrijk voor hun welzijn. Omdat het groepsdieren zijn, worden zij bij voorkeur met een of meer soortgenoten gehouden.

dieren
Originele Bach bloesem
Deze druppels kunnen helpen de veranderingen in gedrag van uw dier door te voeren. Deze Bach bloesems zijn speciaal ontwikkeld om dieren en mensen te helpen de positieve kanten van zichzelf te ontdekken en drempels over te stappen, die hen er van weerhouden een gelukkig leven te leiden.

Het is belangrijk dat een specifieke Bach bloesem wordt afgestemd op het individuele dier met zijn specifieke emoties.

Enkele voorbeelden:

  • Dieren uit een asiel of met een traumatisch verleden kunnen dat niet loslaten en er een bepaald gedrag aan overhouden. Dieren die een geliefd maatje of persoon hebben verloren kunnen zich verdrietig en alleen voelen. De meest geschikte Bach bloesem in deze situatie is Star of Bethlehem.
  • Dieren die timide zijn, kunnen gebaat zijn met Mimulus.
  • Dieren die onzeker zijn en daardoor afwachtend zijn in uitdagingen kunnen baat hebben bij Larch.
  • Dieren die moeite hebben om te wennen of zich aan te passen aan veranderende situaties, bijvoorbeeld verhuizing, de komst van een nieuwe soortgenoot of verblijf in een pension, kunnen gebaat zijn met Walnut.
  • Dieren die altijd overenthousiast en te uitbundig zijn, kunnen met Vervain weer in balans gebracht worden.

Tijdens spannende weken kan men gerust gedurende langere tijd Rescue druppels gebruiken. Gebruik het in spannende tijden, stresssituaties, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan dierenkliniek of bij het afsteken van vuurwerk.

Rescue bevat een mix van 5 bloesems en is ideaal voor kortdurende spanningsvolle situaties.
We helpen graag.
Bach bloesems zijn ideaal om emoties op een goede manier gemakkelijker te verwerken. Graag meer weten over deze methode om uw huisdier in balans te brengen? Loop even binnen voor meer doelgerichte informatie.

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: